Thursday, December 22, 2016

Florida #1 Space Center

Asdfghjklöä kirjotin jo pariin otteeseen tän postauksen, mutta yllätysyllätys tää ei tallentunu kummallakaan kerralla. Jospa sitten kolmas kerta toden sanoo. Eli siis Thanksgiving on vietetty noin kuukaus sitten, ja nyt ollaan jo joululomalla. Viime postauksesta onkin jo jonkin verran aikaa, että nyt on hyvä päivitellä kuukauden ajalta tapahtumia. Käytiin siis Joulukuun alussa Orlandossa, Floridassa. Oli kyllä niin huippu reissu!! Ainoo asia, joka tuntu tosi oudolle oli palmut, joulukoristeet, -laulut ja 25 astetta lämpöä ottaen huomioon, että ollaan siis Joulukuun puolella. Suomessa ei melkeen kesälläkää yletetä sellasiin lukemiin.

Meidän lento lähti siis aikaisin lauantai aamulla, joten lähdettiin kohti Sacramentoa jo edellisenä iltana. Sitä ennen käytiin taas Bustersissa syömässä ja katsomassa Jessican ohjaamaa näytelmää "Cabin Pressure". Saatiin nukuttua hotellilla huimat 4 tuntia, jonka jälkeen lähdettiin kohti lentokenttää. Lennot ja muut meni hyvin kun Floridaan mentiin, mutta unohdin siis mun passin lentokoneeseen kun oltiin päästy Floridaan. Siinä pienen panikoimisen jälkeen lähdettiin Sherin kanssa etsimään mun passia. Tuun ikuisesti olemaan kiitollinen niille lentokentän työntekijöille, jotka onneks sitten löysi mun passin ja palautti sen mulle. Illalla ei sitten oikeen mitään muuta tehtykkään kun käytiin syömässä hyvää ja niin paljon halvempaa ruokaa mitä täällä Californiassa on. 



Sää ja ylipäätään ilmasto Floridassa oli melko erilainen mitä täällä pohjois-Californiassa, Suomesta puhumattakaan, paljon kosteempi ja lämpimämpi. Joka päivä oli vähintään se 23 C astetta ja iltasin mukavat 17 C. Koita siinä sitten lämmön, joulukoristeiden ja -laulujen keskellä saada joulufiilis :D Yhtenä päivänä saatin kuitenkin sadetta niskaan, mutta muuten saatiin nauttia auringosta yllinkyllin. Maastoltaan Florida poikkes melkolailla Californiasta. Paljon tasasempaa ja vettä lähes kaikkialla. Hostiskä kertos, että palmutkin on jotenkin erilaisia mitä täällä Californiassa.



Ensimmäisenä kunnon päivänä lähdettiin siis vierailemaan J. F. Kennedy's Space Center:issä. Heti alkuun pitää sanoa, etten siis oo mikään hirmu avaruusfani, mutta tää paikka oli kyllä vierailemisen arvoinen. Ihan ehdottomasti kannatti lähteä mukaan! Kierreltiin ja kateltiin siinä ns. pääalueella paikkoja ja päästiinkin kokeilemaan miltä tuntuu avaruussukkulan laukaisu avaruuteen ja sen laskeutuminen. Tykkäsin!! Myöhemmin päivällä käytiin myös jonkin näköisellä kiertoajelulla, joka näytti meille eri paikkoja. Nähtiin siis se paikka josta raketit, satelliitit ja avaruussukkulat lähetetään avaruuteen. Meille esiteltiin myös maailman suurin ajo/kulkuneuvo. Pakko sanoo, et olihan se melko iso. Ajettiin myös tän yhen maailman pisimmän ykskerroksisen rakennuksen ohi. Illalla palattiin hotellille monien kymmenien kuvien, t-paidan, kipeiden jalkojen ja hyvän mielen kanssa.








Tässä näätte vähän ton avaruussukkulan kokoa.


Tästä rakennuksesta en siis saanu mitään erityisen hyvää kuvaa, mutta kyseessä siis maailman pisin ykskerroksinen rakennus.

Pala kuuta
Maailman suurin kulkuneuvo

No comments:

Post a Comment